martes, 12 de febrero de 2013

El Google Reader: una eina a tenir en compte

El Google Reader


Google Reader és un lector de RSS i atom. Permet organitzar i accedir ràpidament des d'una interfície web a totes les notícies de les pàgines configurades en el sistema quesuportin. Va Ser llançat per Google el 7 d'octubre de 2005 mitjançant Google Labs, GoogleReader es va incorporar a Google Labs el 17 de setembre de 2007.

Característiques:


Interfície:
Molt semblant a la safata d'entrada d'un lector de correus electrònic normal, a l'esquerra es poden visualitzar les subscripcions en les quals l'usuari està donat d'alta i a la dreta la llista de notícies noves, que pot ser vista de diverses formes

Compartint:

Les notícies i elements nous d'interès per a enviar per part de l'usuari poden ser compartides de diverses formesUna opció és  enviar-ho per correu, aquesta opció utilitza el compte de Gmail per a enviar els elements seleccionats; l'altra opció és un espai anomenat Elements Compartits, aquí igual que els elements destacats poden ser seleccionats i enviats a una pàgina com podria ser un blog.
Organització: 

Existeix una opció per a destacar algun element desitjat, mitjançant la selecció de l'estrella al'esquerra de l'element; aquestes notícies de les subscripcions es guarden per a futures revisions. 


Accés fora de línia (offline

Google Reader és la primera aplicació de Google a fer ús de la tecnologia Google Gears, la qual treballa sense connexió a internet, en el moment que es troba en línia, pot emmagatzemar fins a 2000 elements els quals poden ser vists posteriorment fora de línia. 

Accés mòbil 

El 18 de maig de 2006 va ser llançada la versió d'aquesta aplicació de Google, la qual es pot visitar a través del mòbil.