miércoles, 15 de mayo de 2013

Les 10 revolucions tecnològiques del 2013



El diari El País, en un article interessant i curiós, mostra les deu revolucions més rellevants dins l'àmbit tecnològic, en l'any 2013.


Materials autosanadors, la impressió en 3D, sensors a distància són algunes de les novetats que recull aquest article, i que consten dins aquesta llista de revolucions tecnològiques del 2013.

A continuació, l'enllaç a l'article: 

Manual sobre xarxes socials del Govern de Brasil



En aquest article, es recull informació i es presenta un projecte del govern brasileny que ha creat un manual sobre xarxes socials. En aquest, hi ha una guia completa de conceptes, metodologies per a "noves formes de governar" a partir de la presència en els nous mitjans socials i poder intervenir, desde la gestió, en la ressolució de problemes de la ciutadania, des d'un punt de vista innovador.



martes, 7 de mayo de 2013

L'Audacity: una eina indispensable per a treballar el so

Logotip d'
Audacity


L'Audacity és un programa que fa temps que ens aconsellen utilitzar a la Universitat. Fa temps que treballem amb ell, i ja és hora de dedicar-li una entrada al blog.


Podríem dir que l'Audacity és un programa multiplataforma de gravació i edició d'àudio, fàcil d'usar i sobretot, és lliure, gratuït. És un programa multiplataforma i és interessant poder dir que es troba disponible en diversos idiomes incloent el català.
Aquesta eina d'edició, va ser creada per Dominic Mazzoni mentre era estudiant; actualment, Mazzoni treballa a Google però continua com a principal desenvolupador del programa amb l'ajuda de voluntaris d'arreu del món. 

La funcionalitat d'Audacity ha estat un dels seus punts forts, i això ha fet que es tracti d'un programa d'edició de so amb un gran popularitat. Expressat en dades, a finals de 2010 era el 10è programa més descarregat des de SourceForge.net (pàgina web considerada un viver de a projectes de programari lliure) amb uns 72 milions de descàrregues. Aquests números ajuden a creure en la bona feina que gran fet els creadors d'Audacity.

Una de les claus, considero que és l'us intuïtiu que permet i la senzillesa del seu disseny. Permet trobar les coses de forma ràpida i no és un d'aquells programes que necessiten formació específica per a dominar-lo. A la Universitat hem fet molta feina de forma ràpida utlitzant-lo, i els resultats són molt bons i sens errades.



És important destacar, que Audacity, permet importar i exportar WAVAIFFMP3 entre d'altres formats. Les versions més modernes també permeten utilitzats WMAAACAMR i AC3 a través de la llibreria opcional FFmpeg. També permet gravar i reproduir sons, editar usant les opcions de tallar, copiar i enganxar, i una opció Desfer il·limitada, efectes digitals, eliminació del sorolls de gravació; i es pot programar qualsevol efecte musical o sonor.


Imatge de l'Audacity a ple funcionament
Les seves qualitats són moltes, i personalment, recomano aquest programa per a treballar amb arxius de veu i de so de forma ràpida, senzilla i eficaç.