martes, 23 de abril de 2013

l'Scoop: una alternativa interessant al Google Reader


Degut a la imminent clausura del Google Reader, és interessant cercar noves alternatives viables que estiguin a l'altura del Reader.


Què és això de l'Scoop?

Scoop.it és una nova forma de reunir informació per a mostrar-la i compartir-la d'una formavisualment atractiva en Internet. La definició del terme Anglès “scoop” és “primícia”. Estracta d'un sistema que ens permet compartir contingut que trobem o ens sembli útil en laxarxa. El terme que s'empra per a definir aquesta activitat és el “de curació de continguts”. Prové de l'anglès, “content curation”, i si ho apliquem al món d'Internet i els mitjans socialsconsisteix en el procés de filtrar, agrupar i compartir tota la informació sobre un tema.

Igual que en un blog, cada publicació ja sigui de video, galeria, imatge, text… es denominapost. Alguns prefereixen cridar-lo un híbrid entre un blog i un servei de curació de continguts.
La principal diferència amb un blog és que l'autor no necessita escriure l'article, més aviat ho comenta. L'eina proporciona als usuaris l'habilitat de crear un o múltiples temes que poden personalitzar i adaptar a mesura que van descobrint nou contingut.

El contingut s'extraurà i apareixerà publicat directament en el nostre tòpic. Per exemple, si estracta d'un post en un blog, s'extraurà una imatge i el resum (si és que ho té); si és un vídeo, es podrà reproduir directament des d'allí.

Es tracta de difondre informació tal com fa Twitter i Facebook i igual que aquestes xarxes socials s'establix que podem seguir, ser seguits per altres usuaris i a més seguir tòpicsperquè se'ns informi quan s'actualitzen. Si li brindem accés als nostres comptes en Facebook i Twitter, se'ns aniran mostrant quins contactes d'aquests serveis tenen tambéconta aquí.





Per a comprendre millor el funcionament de l'Scoop, a continuació, us deixo l'enllaç a un vídeo il·lustratiu sobre el funcionament i les possiblitats de l'Scoop:


No hay comentarios:

Publicar un comentario