lunes, 3 de octubre de 2011

Projectes en xarxa


Des de l'assignatura de TIC, se'ns ha proposat de triar recursos que, segons el nostre parer, poden ser interessants i productius de cara a l'aula.
Des del nostre grup de treball, hem triat els projectes en xarxa, ja que considerem que són elements que cada vegada utilitzen més escoles per a que els infants aprenguin a partir del seu propi treball, de l'ús de les noves tecnologies com l'Internet i programes d'escriptura.
També és interessant pel seu caràcter interdisciplinar i socialitzador, ja que permet establir contacte amb altres centres i per tant, amb altres projectes educatius interessants.
Però ben bé, què és un projecte en xarxa?

Segons Jeremy Rifkin (sociòleg, economista, escriptor, orador, assessor polític i activista americà, que investiga les repercussions dels canvis tecnològics i científics) és una iniciativa de formació, innovació didàctica i recerca educativa que es proposa l’aplicació de projectes d’Aprenentatge Servei amb el suport de tecnologies digitals a l’educació formal com estratègia per fomentar la implicació social dels joves a la comunitat.

Actualment, a les escoles de Catalunya, s'hi està treballant força, amb projectes en xarxa. Per tant, hi ha un ampli ventall de pàgines on trobar diferents projectes. Jo proposo una pàgina vinculada a la Generalitat de Catalunya des d'on es poden cercar diferents propostes que han elaborat centres de primària catalans.

  1. www.xtec.cat/projxarxa/index.htm
  2. http://www.omnium.cat/ca/projecte/escoles-en-xarxa-14.html
  3. http://www.youtube.com/watch?v=WM6rAbxAl7o (Vídeo il·lustratiu de diferents projectes de l'XTEC)


No hay comentarios:

Publicar un comentario