jueves, 5 de noviembre de 2009

Camp semàntic COED

A COED, el primer tema que hem tractat el 30/09/09 han sigut els Camps semàntics. I per fer-ho d’una manera més lúdica, profitosa i participativa, hem valorat individualment uns adjectius de menys a més insultants o ofensius. La meva valoració ha sigut aquesta:

1. Brut ............. 2
2. Impur ..........1
3. Infecte .........7
4. Llardós ........3
5. Merdós ........5
6. Porc .............4
7. Ronyós ........6

Els resultats han sigut d’allò més diversos, i això ens ha fet veure que cadascú li dóna uns matisos a cada paraula que acaba fent que li donem un significat o una intensitat diferent als altres.

Dins una conversació que hem tingut a classe, ha sortit el terme homonimització formal, que consisteix en apropar noves paraules a les que ens són properes i coma conseqüència, les modifiquem. Un exemple d’això són la gent gran, que amb nous termes sorgits ja sigui per les noves tecnologies o per circumstàncies de la societat, transformen aquestes paraules o les pronuncien malament adequant-les al seu saber.
Un exemple força clar podria ser:
Ensaïmada - Ensiamada. En aquest cas, s’ha modificat la paraula influenciada per la paraula “enciam”.

Finalment, cadascú ha escollit un personatge públic o famós com a exemple de bon orador i se n’han exposat dues característiques que ho demostrin. Per exemple, jo he escollit l’Andreu Buenafuente perquè és:
- Carismàtic.
- Graciós.
- Té do de parla.
I per acabar i poder-ho il·lustrar una mica més, us mostro dues fotografies amb alguns adjectius que van sortir i alguns noms de bons oradors.



No hay comentarios:

Publicar un comentario