lunes, 30 de noviembre de 2009

Treball de territori.

Des de l’assignatura de COED i de TIC, se’ns va proposar fer un treball per parelles sobre algun tema relacionat amb el nostre territori, com tradicions, ètnies, llocs... Aquest treball s’hauria de presentar de forma oral davant els professors corresponents a les assignatures implicades i els companys de classe. En Gerard i jo vam pensar fer-lo sobre el turisme a Catalunya ja que és un factor molt important i extens.
Per a fer-ho el més atractiu vam decidir presentar aquest treball enfocant-lo des del punt de vista d’un possible turista. Així, ens basàvem en els punts forts de Catalunya com la pintura, l’arquitectura, el clima, les platges, la dieta mediterrània... i finalment acabaríem amb unes conclusions.
Amb aquesta presentació vam donar-nos suport a la presentació:





Alguns punts importants que vam destacar a la presentació a favor de Catalunya i com a atractius turístics són:
• Catalunya és una potència avui en dia com a destinació turística.
• Gaudeix i ha gaudit d’obres i pintors de fama mundial com Picasso, Dalí, Tàpies o Joan Miró.
• Compta amb un important patrimoni arquitectònic i amb molts artistes locals de gran renom com Antoni Gaudí, Domenech i Montaner, Puig i Cadafalch o Jujol. Amb obres com La Sagrada Família, la Casa de les Punxes, La Pedrera...
• Té gairebé 700 km de platges ben conservades com a un dels grans atractiu.
• Un clima càlid i suau, absent de temperatures extremes.
• Les inversions tecnològiques i d’infraestructures són cada vegada més fortes, com el Parc de l’Alba, la Torre Agbar...
• Catalunya és considerada un lloc on prosperar, un món d’oportunitats i també una perfecta destinació per a l’oci i la diversió.

Crec que aquesta proposta és interessant, ja que té unes finalitats:
- Es repassa i practica l'expressió oral i el discurs. Després d'haver llegit el llibre de "Com parlar bé en públic", teniem ja una idea més clara i uns consells a seguir per aconseguir fer una conferència en condicions.
- Es desenvolupa una activitat de recerca, síntesis i estructuració de la informació pertinent per a realitzar la proposta.
- Es podia fer una presentació amb un suport audiovisual que amb les pràctiques realitzades a la classe de TIC ens serviria de complement i reforç.
- Es posa en pràctica allò aprés a TIC.

Totes aquestes finalitats es compleixen realitzant el treball. El que és més positiu crec, és poder fer-ho d'una manera diferent, més lúdica i efectiva. Això no vol dir que suposi menys treball, ja que és una feina força laboriosa. Vol dir que la mateixa feina que es podria fer d'una forma més rutinaria i buida s'ha fet totalment al contrari i des del meu punt de vista, ha sigut molt més funcional i eficaç.

Les exposicions que s'han fet avui, han sigut les següents:

Anaïs Alapont i Marc Ariño - Els Estats Units i els esports

Gerard Garcia i Roc Molina (bloc d'en Roc)- El turisme a Catalunya

Mònica Talegón i Andrea Vélez - El poble de Tiana

Marta Rodríguez i Anna Sainz - El zoològic de Barcelona

Han sigut unes bones exposicions però el nivell encara és molt millorable, sobretot envers a l'expressió cara al públic, on força gent necessita deshinibir-se i expressar-se amb més expressivitat i èmfasi. També crec que força presentacions necessitaven més suports audiovisuals, ja que aquesta presentació es fa conjuntament amb TIC. Caldria emprar alguns elements com enllaços, vídeos...

No hay comentarios:

Publicar un comentario