domingo, 15 de noviembre de 2009

Com parlar bé en públic.


Des de l'assignatura de COED, ens han encarregat un treball sobre el llibre que esmenta el títol d'aquesta entrada, fet per Joana Rubió i Francesc Puigpelat.
Com diu la contraportada del llibre Com parlar bé en públic, “Els grans oradors tenen un món de tècniques concretes, gestos estudiats i mètodes, que tothom pot aprendre. Descobreix quins són els seus secrets i fes que les teves intervencions públiques, lluny de ser un mal tràngol, es converteixin en ocasions excel•lents per a comunicar i persuadir.

En aquest llibre, hi aprendràs:

- trucs per a superar el pànic de quedar-te en blanc

- recursos per a preparar bé el discurs

- idees per a mantenir el ritme i guanyar-te l'auditori

i moltes coses més.”


La meva opinió sobre aquest llibre és totalment positiva, i el recomanaria a qualsevol persona que li interessés el tema de la comunicació oral, els discursos o necessiti consells i informació per saber com ser millor orador.
El llibre dóna consells i fa comparacions amb personatges il•lustres de la història, com per exemple, Protàgores, que era un geni de la retòrica nascut el 485 a.C.
La lectura del llibre és força fluïda i dinàmica, i dóna consells que he trobat molt interessants o creatius. Un d’aquests consells que he trobat divertit, recomanava que per perdre la vergonya davant l’auditori, calia imaginar-se a tots els presents amb una caca al cap.
Dins les explicacions, consells i narracions, també trobem un punt de denúncia cap al món de l’educació. Aquesta fa referència a la necessitat d’ensenyar als nens i estudiants la importància que té saber parlar bé. Amb això hi estic molt d’acord, ja que el saber parlar és una eina molt útil en qualsevol camp de la vida i també, un art.
Així doncs, considero que aquest llibre és una bona eina per a qualsevol persona amb intenció de millorar la seva dialèctica d’una manera molt més entretinguda de la que pot semblar un llibre de caire instructiu o educatiu.

Sens dubte, US L’ACONSELLO A TOTS/ES!!

No hay comentarios:

Publicar un comentario