El dilluns 16 de novembre, vam assistir a una conferència anomenada “La web 2.0 i l’educació” al Cibernàrium de Nou Barris. La conferència va ser portada per els doctors en comunicació Santiago Tejedor i Manuel Pérez Tornero.
Per començar, se’ns va proposar als assistents que realitzéssim un qüestionari on se’ns mostraven diferents programaris d’Internet i on simplement es preguntava si el coneixíem o no.
Quan vam acabar amb els 94 programes proposats, van fer un càlcul estimat preguntant quanta gent havia contestat que sí coneixia el programa en el 50% dels casos o més. La persona que en coneixia més de l’auditori era el nostre professor de TIC Jorge, però tot i així no arribava al 50%. Amb aquestes enquestes els professors que portaven l’exposició farien càlculs i estadístiques per als seus estudis. Amb aquesta enquesta va quedar clar que tenim una formació força limitada envers la tecnologia.
Amb un Power Point que va ser realitzar per 150 professors americans, va continuar la sessió. En aquesta presentació es mostraven dades molt interessants i curioses. Algunes eren aquestes:
- Al 2010 l'informació disponible a Internet es duplicarà cada 72 hores.
- Cada dia es publiquen 3.000 llibres nous.
- Si MySpace fos un país seria el 8è més habitat del món.
- Cada dia s'envien més SMS que persones habiten el planeta.
- Més del 50% de nens americans de menys de 21 anys han creat contingut a la web.
- Més del 70% de nens americans de menys de 4 anys han utilitzat un ordinador.
- Internet ha trigat 4 anys per aconseguir una audiència de 50 milions.
- Amb la 3ra generació de fibra òptica es podran enviar 10.000 GB per segon.
Després d’això ens va explicar què és la web 2.0. Això prefereixo transmetre-ho d’una manera més visual en aquest vídeo:
Finalment, després d’un petit descans per a estirar una mica les cames, vam iniciar un debat on es plantejava la pregunta: Ara que els mestres sabem tot això, què hem de fer? Algunes de les solucions podrien ser: fomentar l’educació tecnològica a les escoles i també en adults, intentar integrar encara més les noves tecnologies dins l’educació però d’una manera profitosa i ben elaborada i intentar trobar més aspectes positius que poden sorgir mesclant l’educació i la tecnologia.
Crec que va ser força interessant per com estava plantejada. Crec que amb la tecnologia en podem treure molt profit en l’àmbit educatiu. També penso que ja que és una cosa que està tan dins la nostra societat i cada cop més, cal saber utilitzar-la per a poder treure-li el màxim rendiment possible.
muy interesante
ResponderEliminargracias muy amable
ResponderEliminar