domingo, 25 de diciembre de 2011

Exposicions: Desenvolupament de les habilitats cognitives




El Xavi Costa, l' Isaac Serrano, i la Sandra Castelnuovo ens han presentat avui, a la classe de TIC, un treball basat en el desenvolupament de les habilitats cognitives. La sessió ha començat mentre l'Isaac feia preguntes sobre el funcionament del cervell. Aquestes preguntes, variaven la seva rapidesa, deia frases molt ràpides i d'altres molt lentes, per a que poguéssim observar com varia l'atenció segons el to i la velocitat. Després d'introduir el tema, la presentació anava combinant parts teòriques, on explicaven aspectes rellevants del tema, amb jocs que anaven proposant per a treballar diferents tipus de memòria o habilitats cognitives.
Se'ns ha presentat el Lumosity, un programa amb molt recursos per a treballar les habilitats cognitives i els diferents tipus de memòria de forma lúdica i entretinguda.
Un cop s'han mostrat recursos i s'han donat els conceptes teòrics, s'ha compartit amb la classe diferents experiències de diverses escoles on es treballa mitjançant els jocs cognitius amb l'ordinador, com el CEIP Fort Pienc i CEIP Barrufet. Són doncs, elements que ja estan integrats dins els currículums i les unitats didàctiques d'algunes escoles, cosa que reforça el que vol transmetre el grup conferenciant: que el treball de les habilitats cognitives mitjançant programari de l'ordinador a les escoles, aconsegueix un bon desenvolupament d'aquestes i és beneficiós per als alumnes.
Abans de donar les conclusions, han fet una proposta per a treballar les habilitats cognitives a l'escola.
La memòria i les diferents habilitats cognitives són elements que cal treballar des que són ben petits, ja que són un suport indispensable per a l'aprenentatge. Si aquests aspectes els treballem de forma lúdica, dinàmica i divertida, podran aprofundir-ne molt més, sense relacionar el treball de les habilitats cognitives amb quelcom rutinari, avorrit i obligatori. El treball mitjançant plataformes educatives com el Lumosity, ofereix un aprenentatge motivador que a la vegada permet practicar les habilitats amb les noves tecnologies.

No hay comentarios:

Publicar un comentario