Pau Nin, en Pere i la Mar Gascó, ens han començat parlant d'un seguit de programes en xarxa molt útils de cara a dinamitzar les sessions a les aules. Primer, ens han parlat de l'Educat 2.0, una iniciativa que pretén que el llibre de text es converteixi en llibre digital, de manera gratuïta convertint l’ordinador en una eina de treball. Amb aquesta proposta, aconseguim fugir de la eina tradicional que són els llibres de text, i deixar-lo en un segon pla, per a que la seva funció sigui la de consulta, no la d'element vehicular. La introducció d'aquesta metodologia de treball però, compta amb alguns inconvenients, com la distracció que pot ocasionar tenir un ordinador davant, i el fet que els propis alumnes tinguin un domini més ampli de l'ordinador que els propis docents.
Per altra banda, se'ns ha presentat el Wordle, un programa que recull respostes donades pels lectors o alumnes, i que organitza i crea estadístiques dels resultats. Cosa molt útil per a conèixer el nivell de la classe i inclús, les preferències o gustos de la classe, i adaptar-ne els continguts a apendre i i el tipus de classe que cal fer.
Un cop hem repassat els aspectes positius i negatius del tema tractat, se'ns ha preguntat sobre les nostres experiències a pràctiques i les relacions i el potencial que n'establíem.
Finalment, adoptant una metodologia més interactiva i participativa, han compartit amb nosaltres un docs, en el qual hem hagut d'omplir les característiques, per parelles, de diversos recursos interessants que trobem a la xarxa. La intenció d'aquesta proposta, era veure que a nivell nacional, hi ha un seguit de recursos molt útils i fiables, que per desconeixença, o manca d'informació, no utilitzem. Mentre féiem aquesta cerca, ha quedat destacada la validesa de l'XTEC, pels molts recursos que ofereix i per ser pioners en aquest tema.
La incidència de les TIC a l'aula és molt forta, i cada cop més, es veuen els ordinadors com les noves eines claus en el futur de l'educació. Amb propostes com la d'Educat 2.0, l'escola es veurà modernitzada, i els alumnes veuran incentivades les seves tasques com aprenents. És necessari que l'escola avanci conforme ho fa la societat, els ordinadors i les tecnologies són elements que són tan presents a la societat, que és casi indispensable saber utilitzar-les. Són aconsellables doncs, per tot el que poden aportar tan a l'educador com a l'alumne curricularment i de forma pràctica, ja que aprenen sobre l'us i utilització de les tecnologies. Alguns elements són interessants també, perquè creen una estructura clara d'allò que es presenta, fent la informació i el procés educatiu més fluïd i intel·ligible.
No hay comentarios:
Publicar un comentario