L'Alba, l'Ethel, l'Elena i la Marta, ens han parlat sobre les pissarres digitals. Se'ns ha fet una explicació teòrica dels tipus de pissarra de la que podem disposar a l'aula i les característiques de cadascuna. Després hem pogut veure diferents aplicacions didàctiques que podem utilitzar amb les pissarres, i hem pogut experimentar nosaltres mateixos amb aquests programes. Posteriorment, han demanat experiències dels qui estaven escoltant la sessió relacionades amb les pissarres digitals. S'ha pogut veure que a moltes escoles hi ha pissarres, però no a totes els docents són capaços d'utilitzar-les i treure rendiment d'aquest suport. Un cop s'han donat les consignes teòriques i s'han comparat experiències, mitjançant el JClic hem pogut realitzar alguns jocs i activitats que ens han proposat, relacionades amb el contingut que havien explicat (sopes de lletres, jocs de paraules...).
Les pissarres digitals, són elements que el Govern s'esforça en introduir a les aules, però manca molta formació als docents per que aquests puguin extreure tot el potencial d'aquesta eina. Potser caldria sortir de la clàssica rutina del llibre de text i aprofitar nous recursos molt més potents i amb més capacitat d'atraure atenció. A més, el ventall d'exercicis, recursos, jocs i aplicacions que podem utilitzar amb les pissarres, faran la tasca del docent més senzilla i completa alhora, i l'aprenentatge dels infants serà més complet i modern, conduit per la utilització de les noves tecnologies.
He trobat doncs, la sessió de gran utilitat, ja que les pissarres són els elements tecnològics més presents a les aules, gràcies al gran esforça que fa l'Administració per a proveir totes les escoles d'aquest valuós recurs. Per tant, cal tenir bons coneixements d'aquesta eina i les seves capacitats i utilització per a amortitzar els costos d'aquestes i per a anar progressant en l'educació i les tècniques utilitzades.
No hay comentarios:
Publicar un comentario